Gyakran ismételt kérdések:

Mi a sound masking vagy hangleplezés, hangfedés?

A sound masking vagy hangleplezés, hangfedés alacsony hangerejű, a térben egyenletesen sugárzott “hanglepel”, amely keveredik a környezet hangjaival. Ezzel csökkenthetőek a zavaró tényezők, javul a privát szféra védelme és komfortosabbá válik az életünk.

Hogyan működik a hangleplezés?

A környezethez olyan háttérhangot keverünk amiben minden frekvencia egyidejüleg jelen van, ezért a hallóközpontunk nem talál benne felismerhető mintát. Ezzel együtt hatákonyan elnyomja a környezet zavaró zajait, a szomszédos dolgozók által keltett hangokkal együtt. Így  zavartalan és produktívabb a munkavégzés.

Miért van szüksége egy irodának,munkahelynek a hang maszkolásra?

Gondoljon egy könyvtárra, ahol általában nagy a csend. Ilyen környezetben egy suttógó hang is rendkívül zavaró lehet. Egy munkakörnyezetben a helyzet nagyjából hasonló. Az átfogó alapzajt csak a kollégák hangja zavarja meg. De ha az üzenet nem nekünk szól, kizökkent a fokuszunkból és időbe – tehát veszteségbe – telik újra megtalálni. Fontos, hogy csak annyi hangot adjunk hozzá az alapzajhoz ami biztosan elfedi a zavaró hatásokat annélkül, hogy önmaga is zavaró tényező legyen.

Mitól lehet a hang leplezés jó befektetés?

Egy mai vállalatnál a munkavállalók költsége a legnagyobb befektetés. A hang leplezés segít a produktivitás javításában és a stresszmentes környezet miatt a kreativitás növelésében. Egy ilyen beruházás megtérülése igen gyors, akár néhány hónap is lehet.

Hogyan segíti a hang leplezés a termelékenység növekedését?

Vizsgálatok azt mutatják, hogy az akusztikai privát szféra sérülése, a zavaró zajok 10-40%-kal is ronthatják a termelékenységet. Ezért a zavaró kürölmények kiküszöbölésével a dolgozók koncentrációja és hatékonysga javul, a munkavégzés pontossága növekedik. Bizonyos kutatások még a lojalitásban is némi növekedést mutattak ki.

A cégem használ már akusztikus paneleket a nyitott irodánkban. Ez kiküszöböli a hang leplezés szükségességét?

Erre a kérdésre akkor tudunk helyesen válaszolni ha tisztában vagyunk az akusztika ABC-jével. Absorb, Block, Cover. Elnyelés, gátlás és elfedés. Van még D mind Diffusion, de azt a megoldást speciális esetekben alkalmazzuk csak. Az optimális irodai akusztika csak mind a három ( négy ) szempont figyelembe vételével érhető el. Az akusztikai panelek az A, B és ritkán a D problémára adnak megoldást. A hangleplezés célja, hogy kompenzálja azokat a hangokat is amik átjutnak az akusztikai paneleken, vagy felettük haladnak el.

A cégem számos zárt irodával is rendelkezik. A hang leplezés itt is működhet?

Ha ezek az irodák nem valami drága speciális technológiával készültek, pl. doboz a dobozban, vagy dupla szigetelt fallal, hangszigetelt ajtókkal, többrétegú ablakokkal, akkor a hang viszonylag könnyen kijut és persze be is jut. A hang leplezése nagyon alkalmas zárt irodákban is – különösen ott ahol a titoktartás fontos – a nem kívánt hang terjedésének a meggátolására. A hangleplezés kiküszöbölheti a költséges építészeti megoldásokat, például a falazatok álmennyezet fölötti részének megépítését a födémig, mert általánosan az álmennyezetik tartanak az irodák falai és a hang az álmennyezeten keresztül juthat ki a legkönnyebben.

Milyen a hangleplezés “hangja”? Hogyan tapasztalom meg ezt a hangot?

A hangleplezés olyan mit például a szellőzés hangja. Nem “kemény” hang, inkább szélzúgás, ventillátorlapát szélzaja. A fül rövid idő alatt megtanulja, hogy nincs számára hasznos információ ebben a hangban és gyakorlatilag nem is hallja.

Hogyan tudok több információt kapni?

Örömmel konzultálunk levélben, telefonon vagy egyéb online felületeken is. Lehetőség van személyes konzultációra is. Meglátogatjuk a vállalatát, az irodáját, felmérjük a körülményeket és javaslatot teszünk a megoldásokra. Egy ilyen konzultáció alkalmával meg tudjuk mutatni a demonstrációs készletünkkel a technológia működését is. Lehetősége van ingyenes Skype konzultációra is.

Mi a garancia, hogy ez a cucc “teszi a dolgát”?

Az egyik legnagyobb akusztikai szakértő, Julian Treasure több előadásában hivatkozik a technológiára ( Tedx ) Az USA-ban több fővállakozó, építész tervező cég gyakorlatilag beépíti ezeket a rendszereket. A Fortune 500-ban közel 100 cég található ahol a technológia teret nyert, olyanok például mint az AutoDesk, Google, Apple, Intel, Vells Fargo, csak, hogy néhány példát említsek. Például a Premier Office Acoustics  csak Atlantában több mint 6 millió m² irodateret látott el a hanglepelzéssel. Nekik bevállt. Önnek is termelni fog.

Miért a SoundyMental-t válasszam?

20 éves akusztikai tapasztalatot adunk Önnek a siker eléréséhez. Jártasak vagyunk a hangredszerek tervezésében, az akusztikai Jelprocesszorok (DSP) programozásában is. Mi nem csak “konzerv” eszközöket adunk el Önnek, hanem egy jól megtervezett, átgondolt és maximálisan az Ön igényeinek megfelelő megoldást kap tőlünk. Sem többet, sem kevesebbet.  Mi bízunk a technológiában, a tudásunkban. Meggyőződésünk, hogy ezzel a tudással, tapasztalattal Önek is segítségére lehetünk és jobbá tehetjük az Ön és munkatársai környezetét, életminőségét.