Egészségügy

Az egészségügy igen nagy terület, mégis jól elkülöníthető a technológi a szempontjából három részterületre. Mindenhol az a cél, hogy csökkentsük a stresszt, javítsuk a komfortérzetet.

A recepció és a váró a két legjobban “szennyezett” épületrész. A beteg először ide érkezik, itt kap időpontot, tájékoztatást, itt várakozik. A betegségéevel kapcsolatos kényes adatok itt kerülnek átadásra. Az intim adatok meg-, és lehallgatását egy piros vonal a padlón nem fogja megakadályozni.

Ezért a recepción a beszédérthetőség távolságának a csökkentése mindenki érdeke. A várókban pedig a feszült légkör enyhítésére kiváló megoldás a hangleplezés.

A betegszobákban rengeteg a műszer. Sokan nem tudnak kis létszámú szobába kerülni. Ez önmagában is stresszhelyzet, nem beszélve arról, hogy a betegség még inkább feszültté teszi az embert. Mások is belelátnak a szokásainkba, látják, ahogy forgolódunk, hallják, hogy alszunk éjjel. Nehéz elfogadni ezt a helyzetet.

És itt vannak ezek a kütyük. Zörögnek, sípolnak, néha egész ijesztő hangokat adnak ki. Szokatlan és riasztó akusztikai környezet. A személyzetnek kell az akusztikai jelzés, mert ha nem is látják de hallják ha gond van. A betegeket viszont megkímélhetjük a műszerek felesleges zajától, a folyosón folyó szakmai beszélgetéstől és a viziten elhangzó bizalmas információk szétkürtölésétől. Mindenkinek segítünk ezzel.

Képzelje el! Éppen welnessel egy kellemes hőmérsékletű medencében, az ellátás “all-inclusive”, valami tompa, távoli zaj szűrődik be és a legfontosabb… a mama megnyugtató szívverése. Majd megszületik a baba és… Nincs langyos fűrdő, de van hűvös, soha nem tapasztalt légáramlat, megszünt a meleg, védelmező környezet és helyette egy hideg, vakítóan fényes és élesen, fülsüketítően zajos világ veszi körül. 

Gondoskodással, odafigyeléssel enyhíthetjük a változást. Miért ne segíthetnénk hangokkal is. A baba sem szereti a zajt. Ennek ellenére egy csipogó, sipoló, zajos világba rakjuk. Helyete elfedhetnénk a külvilágot egy diszkrét, a hallását is kímélő hanglepellel és segíthetnénk a stressz feloldásában akár a mama szívhangjaival is. 

Van technológiánk megtenni mindkettőt. Felvehetjük előre a mama szívhangját és kis készülékkel a fedő hanggal együtt sugározva segíthetünk a babának