Call-centerek

Egyre több vállalkozás üzemeltet call-centereket. Ezek a munkahelyek jellegüknél fogva zsúfoltak és zajosak. Ha egy teremben sokan beszélnek egyszerre, a beszédérthetőség romlik. Nem halljuk jól a hallgatóban az ügyfelet, ezért önkéntelenül hangosabban válaszolunk, ami a többi kollégát is hangosabb beszédre ösztönzi. Ráadásul a hangosabb kommunikáció behallatszik a szomszédos munkaállomásokra is. 

Mindenkinek volt ilyen élménye, hogy az ügyintézőt alig hallotta hangosabban, mint a szomszédos kollégát és erős koncentrációval lehetett csak fenntartani a beszédérthetőséget. Ez feszültséget és nem ritkán aggresszivitást vált ki az ügyfelekből. A jól trénelt dolgozók ezt képesek kezelni de egy ilyen eset alatt-után a vérnyomás, a pulzus jelentősen megemelkedik és ez hoszabb távon a produktivitást rontja.

 

A hangleplezéssel a helység általános alapzaját elfedhetjük olyan mértékben, hogy az eröltetett, magas hangerejű beszéd szükségtelenné válik. Így az ügyfél-oldali beszédérthetőség javul, a kollégák pedig egy nyugodtabb, kevésbé stresszes környezetben tudják végezni a feladataikat. Ezzel javul a szolgáltatás minősége, nő az ügyintézés gyorsasága és javul a dolgozók meglégedettsége is.